

Human Capital in Macroeconomics Conference September 26-27, 2024

Ted Balbach Conference Room, 2nd Floor Research Department

Thursday, September 26, 2024

12:00 – 1:00 p.m.	Lunch (Research Library)
	Heterogeneous Job Ladders
1:00 – 1:50 p.m.	Katarína Borovičková, Federal Reserve Bank of Richmond
	Coauthor: Claudia Macaluso
1:50 – 2:00 p.m.	10-Minute Break
	Drivers of U.S. Wage Inequality, 1940-2020: Evidence from an Estimated Model of
2:00 – 2:50 p.m.	Human Capital
	Raquel Fonseca, Université du Québec à Montréal
	Coauthors: Etienne Lalé, François Langot, and Thepthida Sopraseuth
2:50 – 3:10 p.m.	20-Minute Break
	Income and Inequality Under Asymptotically Full Automation
3:10 – 4:00 p.m.	Philip Bond, University of Washington
	Coauthor: Lukas Kremens
4:00 – 4:10 p.m.	10-Minute Break
	Economic Development According to Chandler
4:10 – 5:00 p.m.	Niklas Engbom, New York University
	Coauthors: Hannes Malmberg, Tommaso Porzio, Federico Rossi, and Todd Schoellman
5:00 – 5:10 p.m.	10-Minute Break
	Intra-Household Insurance and the Intergenerational Transmission of Income Risk
5:10 – 6:00 p.m.	Domenico Ferraro, Arizona State University
	Coauthors: Francesco Agostinelli, Xincheng Qiu, and Giuseppe Sorrenti
6:00 – 7:00 p.m.	Reception

Friday, September 27, 2024

8:30 – 9:00 a.m.	Continental Breakfast (Research Library)
9:00 – 9:50 a.m.	Debt, Human Capital, and the Allocation of Talent
	Minki Kim, University of Mannheim
	Coauthors: Titan Alon and Natalie Cox
9:50 – 10:00 a.m.	10-Minute Break
10:00 – 10:50 a.m.	Shaping Inequality and Intergenerational Persistence of Poverty: Free College or Better
	Schools
	Irina Popova, University of Bonn
	Coauthors: Dirk Krueger and Alex Ludwig
10:50 – 11:10 a.m.	20-Minute Break
11:10 a.m. – 12:00 p.m.	Racial and Gender Differences in School-College-Career Paths
	Anusha Nath, Federal Reserve Bank of Minneapolis
	Coauthor: Katarína Borovičková
12:00 p.m.	Lunch (Research Library) – Served ready to go, but you are welcome to stay for lunch.