

Beyond the **Numbers**

Economics and Data Resources for Information Professionals

Oct. 6-8, 2016





Thursday, October 6, 2016

8:00 a.m 8:30 a.m.	Continental Breakfast	
8:30 a.m. – 9:45 a.m.	Welcoming Remarks: Christopher Waller, Ph.D., Executive Vice President and Director of Research Federal Reserve Bank of St. Louis Keynote Address: Stephen Cecchetti, Ph.D. Professor of International Economics Brandeis International Business School (Auditorium)	
9:45 a.m 10:00 a.m.	Break	
10:00 a.m 10:45 a.m.	DATA REPLICATION 45 Min: Hudson-Vitale: Curating Data for Reproducibility (Auditorium)	PRACTICAL DATA 90 Min: Workshop: Boettcher:
10:45 a.m 11:30 a.m.	DATA REPLICATION 45 Min: Höffler: Replication Wiki: Improving Transparency in Economic Research (Auditorium)	Census of Governments (Missouri Room)
11:30 a.m 11:45 a.m.	Break	
11:45 a.m. – 12:30 p.m.	HISTORICAL DATA 20 Min: Seldin: History of the Federal Reserve Board Statistical Releases 20 Min: Stierholz: Federal Reserve Board Statistical Releases on FRASER (Auditorium)	PRACTICAL DATA 45 Min: Brennecke/Kasianovitz: When One Company has the Data our Researchers Need-Working with CoreLogic to Purchase US Tax, Deed, and Non-Agency Backed Loan Data (Missouri Room)
12:30 p.m 1:45 p.m.	Lunch	
1:45 p.m 2:30 p.m.	FINANCIAL DATA 45 Min: Hines: How to Deal with Some Commonly Encountered Financial Data Research Problems (Auditorium)	TEACHING WITH DATA 90 Min: Workshop: Mendez-Carbajo:
2:30 p.m 3:15 p.m.	FINANCIAL DATA 45 Min: Zussman: Are You Asking the Right Questions of Your Financial Data Providers? (Auditorium)	Teaching with Data (Missouri Room)
3:15 p.m 3:30 p.m.	Break	
3:30 p.m 4:45 p.m.	FINANCIAL DATA Data Producers Panel (Auditorium)	
5:00 p.m 6:00 p.m.	Reception	

Friday, October 7, 2016

7:15 a.m. – 8:00 a.m.	Metadata (Closed Meeting)	
8:15 a.m 8:45 a.m.	Continental Breakfast	
8:45 a.m. – 9:45 a.m.	Plenary Address: Brian C. Moyer, Ph.D. Director, Bureau of Economic Analysis (Auditorium)	
10:00 a.m. – 10:45 a.m.	DATA REPLICATION 45 Min: Toepfer: Services for Storing and Sharing Research Data in Economics- Two Case Studies from Germany: ZBW Journal Data Archive and SowiDataNet (Auditorium)	DATA TOOLS 90 Min: Workshop: James Ng: Using Stata (I)
10:45 a.m 11:30 a.m.	DATA REPLICATION 45 Min: Chang/Labonte: Best Practices for Replicable and Accessible Data (Auditorium)	(Tennessee Room)
11:30 a.m 11:45 a.m.	Break	
11:45 a.m 12:30 a.m.	HISTORICAL DATA METADATA Cannon: Introducing the Categorically LINKed Timeline (CLINT) Database (Auditorium)	
12:30 p.m 1:45 p.m.	Lunch	
1:45 p.m 2:30 p.m.	METADATA 45 Min: Gillman: Further Developments of the Taxonomy of Terms and Concepts at the BLS (Tennessee Room)	HISTORICAL DATA 20 Min: Kasianovitz: Scanning for Scholarship: Digitization of State and Local Government Publications to Support New Frontiers of Original Research (Auditorium)
2:30 p.m 3:15 p.m.	METADATA 45 Min: Rebholz: Organizing Economic Information: An Overview of Application and Reuse Scenarios of an Economics Knowledge Organization (Tennessee Room)	DATA USERS 60 Min: FRED's redesign: Taking User Feedback to the Next Level (Auditorium)
3:15 p.m 3:30 p.m.	Break	
3:30 p.m 4:45 p.m.	HISTORICAL DATA "The Future of Older Data" Panel (Auditorium)	

Saturday, October 8, 2016

8:30 a.m 8:45 a.m.	Continental Breakfast	
8:45 a.m 9:30 a.m.	INTERNATIONAL DATA 45 Min: Alford and Huffman: It's Out There-But Where? Tracking Down, Sorting Through, and Utilizing Open International Economic Data (Auditorium)	DATA TOOLS 90 Min: Workshop:
9:30 a.m 10:15 a.m.	INTERNATIONAL DATA 45 Min: Yang: Best Practice for International Economic Data Discovery: In Case of East Asian Countries (Auditorium)	James Ng: Using Stata (II) (River Room)
10:15 a.m 10:30 a.m.	Break	
10:30 a.m 11:15 a.m.	METADATA 45 Min: Podleski: FRED Schema: Metadata for Aggregate Economic Time Series (Auditorium)	TEACHING WITH DATA 45 Min: Herzog: Rethinking How We Teach Macro: Creating a Data Centric Course (River Room)
11:15 a.m 12:00 p.m.	DATA VISUALIZATION 20 Min: Burns: The Importance of GIS Data Repositories (Auditorium)	PRACTICAL DATA 45 Min: Cronin: Conducting Economic Research at the University of Missouri Research Data Center (River Room)
	End of Conference	•